CUMARTESİ –  PAZAR GÜNLERİ HİZMETİNİZDEYİZ

 

Leke Tedavisi

Çeşitli sebeplere bağlı olabilen cilt lekeleri gebelik, hormonal değişiklikler, güneş, yaşlılık, bazı ilaçlar olabildiği gibi, geçirilmiş cilt problemlerine, sivilcelere, uygulanan yanlış cilt tedavilerine, uygun olmayan tüy alma yöntemlerine ve yanlış kozmetiklere bağlı oluşabilir. Bazen ise doğuştan veya genetik olarak ciltte lekelenme ve çillenme görülebilir.

Öncelikle bir dermatoloji uzmanı doktor tarafından lekenin değerlendirilerek tanısının konması ve daha sonra doğru tedavinin planlanması oldukça önemlidir. Çünkü her lekenin tedavisi birbirinden farklı olabilmektedir. Unutmayın siz farklısınız ve bir başkası için uygun olan tedavi sizin için uygun olmayabilir.

Sağlık Bakanlığı tarafınca ruhsatlı olmayan, bir doktoru bünyesinde bulundurmayan, bir sorununuz olduğunda muhatap bulamayacağınız ve sonrasında tedavi olabileceğinize inancınızı zayıflatacak yerlerden hizmet alarak sağlığınızı riske atmayınız.

15 yıldır tek misyonumuz; Sizlerin problemlerini dinleyerek güncel ve modern bir çözüm stratejisi geliştirmek, cildiniz ve gözünüzdeki parıltıyı çevrenizin fark etmesini sağlamak ve güveninizi kazanmanıza yardımcı olmaktır.

Tedavide en sık kullandığımız yöntemler:

– Fraksiyonel Lazer Uygulamaları

– Lazerle Leke Tedavisi

– TCA Peelingler

– Glikolik asit (meyve asitleri) peelingleri

– İlaç tedavileri

– Tıbbi kozmetiklerle destek tedavileridir. 

Lazerle Leke Tedavisi Yöntemi Cilt Lekeleri ‘ni Nasıl Tedavi Eder?

Cildimize rengini veren madde melanindir. Cilt lekeleri ise melaninin normalin üzerinde yoğun olarak bulunduğu bölgelerdir. Melaninin anormal yüksek miktarlarda belli bölgelerde toplanarak cilt lekeleri oluşturması ise çeşitli sebeplerden kaynaklanır. Bu lekelerin bazıları doğumdan itibaren olabileceği gibi bir kısmı yaşın ilerlemesi sonucu, bir kısmı da güneşin cildimize verdiği hasarlardan meydana gelmektedir.

Leke tedavisi lazerle uygulanması esnasında lazer enerjisi, yoğun şekilde melanin içeren hücreler tarafından emilir. Bu işlem gerçekleşirken diğer normal cilt renginde olan hücreleri etkilemez veya bunlar üzerindeki etkisi çok azdır.

Lazerle leke tedavisi uygulanacak bölgelerin hem güneşten hem de bronzlaştırıcı losyonlardan dolayı bronzlaşmamış olmaları gerekir. Eğer cildin bronzlaşmadan kaynaklanan daha koyu renkli kısımları lazer ışınlarına maruz kalırsa ciltte iritasyon veya su toplama gibi etkiler görülebilir.

Lazerle leke tedavisi genelde ağrılı bir yöntem değildir. Tedavinin daha rahat olmasını sağlamak için ağrı azaltıcı kremler veya buz torbası kullanılabilmektedir. Lazerle leke tedavisi için başka bir ön hazırlığa ihtiyaç duyulmaz.

Lazerle Tedavi Edilebilen Cilt Lekeleri NELERDİR?

  • Güneş lekeler
  • Akne (Sivilce ) lekeleri, izleri
  • Doğum lekeleri
  • Kahverengi yaşlılık lekeleri
  • Yaralanma sonucu oluşan cilt lekeler
  • Çiller
  • Bazı ben (nevüs) tipleri – Lazerle ben tedavisi
  • Karaciğer bozukluklarından kaynaklanan cilt lekeleri
  • Lentigolar (ör:solar lentigo, lentigo simplex)
  • Seboreik keratoz

Lazerle Leke Tedavisi Sonrasında Neler Beklenebilir?

Lazerle leke tedavisinde ciltte 1 saat içinde güneş yanığı gibi bir sıcak hissi meydana gelir ve cilt genelde 24 saat boyunca kızarık kalır. Özellikle cildinizdeki güneş tahribatlarının ciddiyetine bağlı olarak bazı lekeler lazerle leke tedavisinden sonra daha koyulaşabilir. Ancak bu durum geçicidir; 1-2 hafta içinde ortadan kalkar ve lekeler açılır. Tedaviden sonraki 1-2 ay içinde ise cilt renginde koyulaşma veya açılma görülebilir. Tedavinin etkisi tamamen kayboluncaya ve cildinizin rengi normale dönene kadar tedavi edilen bölge mutlaka güneşten korunmalıdır.

Cildin nazikçe alkol içermeyen doğal bir temizleyici ile nazikçe temizlenmesi ve antibiyotik içeren bir krem uygulanması iyileşme sürecinin hızlanmasını sağlayacaktır. Anormal derecede kızarıklık, ağrı veya kabarma meydana gelmesi durumunda ise en kısa sürede doktorunuza başvurmanızda fayda vardır. Çünkü tedavi bölgesinde enfeksiyon gelişiyor olabilir.

Lazerle Leke Tedavisi Toplam Kaç Seans Uygulanır?

Yaygın lekeler, çiller ve yaşlılık lekeleri % 80 oranında tek seanstan sonra kaybolur. Nadir de olsa bBazı lekeler için ikinci veya üçüncü seanslar gerekli olabilmektedir. Bazı lezyonlar ise oldukça dirençlidir ve tamamen kaybolmayabilir. Ancak lazerle leke tedavisi uygulamasından sonra renklerinde önemli oranda açılma gözlenir.

Kişiden kişiye çok farklı çeşitte, büyüklüklerde, derinlikte ve koyulukta cilt lekeleri ve pigmentasyon bozuklukları görülür. İnsanların doğası birbirinden farklıdır. Dolayısıyla lazerle leke tedavisinden sonra lekeleri ciltlerinin temizleme yeteneklerinin farklı olması nedeniyle de lazerle leke tedavisi yaptıracak bireylere belli bir seans sonunda mutlaka aynı sonuçları alması mümkün değildir.

Çiller ve kahverengi yaşlılık lekeleri lazerle genelde başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir; daha derin lekeler ve komplike lezyonlar ise tedaviye dirençli olabilmektedir.

Lazerle Leke Tedavisi İle Lekeler Tamamen Kaybolur mu?

Lazerle leke tedavisi ile pek çok leke tipi tamamen kaybolabilir ya da sadece sizin fark edebileceğiniz belli belirsiz bir iz haline gelir. Hafif bir makyajla çok rahat kapatılabilir.

Lazerle Leke Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?

Lazerle leke tedavisinin genelde sık görülen ağır yan etkileri bulunmamaktadır. En yaygın problem ise, bazı leke ve pigmentli lezyonların dirençli olmaları ve renkleri bir miktar açılmasına rağmen tedaviye çok iyi cevap vermemeleridir. Yara ve enfeksiyon oluşumu ise oldukça çok nadirdir.

Enfeksiyon oluşması durumunda antibiyotikli kremlerle kolayca önlenebilir veya tedavi edilebilir. Lazerle leke tedavisinde normal deride de nadirde olsa renk açılması gözlenebilir. Bu gibi durumlarda büyük çoğunlukla renk açılma etkisi çok minimaldir. Tedavi edilen bölgelerin güneşe direk ve uzun süre maruz kalınması durumunda lekelerin geri gelme olasılığı yükselir. Bu nedenle cildinizi güneşe karşı titizlikle korumalısınız.

En çok sorulan sorular

  1. Yüzümdeki lekeler için hangi tedavi uygulanacak? Uzman hekim tarafından lekeniz değerlendirilecek sonra en uygun tedavi şekli ve ya şekilleri seçilecektir.
  2. Lekelerim kesin geçer mi? Doğuştan lekelere sahip olmadığınız sürece daha kolay bir tedavi süreci sizi bekliyor olacak, genelde lekelerde başarı oranı lekenin derinliğine göre %70-%100 arasında değişir.
  3. Lekelerim bir daha tekrarlar mı? Tedavi boyunca sosyal hayatım ve ya işe gitmem engellenir mi? Lekelerin tekrarlanmaması için en önemli faktör güneşten çok iyi korunmaktır. İşe gitmenizi engelleyecek her hangi bir durum söz konusu değildir.
  4. Hangi mevsimler tedavi için daha uygun? Çok güneşli bir mevsimin tercih edilmemesinde fayda vardır, sonbahar, kış ve ilkbahar daha uygun mevsimlerdir.
  5. Akne tedavisi ne kadar sürer? Tedavi süresi sivilcelerin yoğunluğuna göre değişiklik gösterir, hafif ve orta düzeydeki sivilceler 1-2 ayda tamamen geçerken, çok yoğun ve şiddetli kistik aknelerde tedavi daha uzun sürebilir.
  6. Aknelerim bir daha tekrarlar mi? Aknelerin nedenleri tespit edilerek tedavinin uygulanması durumunda tekrarlama riski düşük oluyor, ara sıra çıkan sivilceler için ise topikal ilaç kullanılabilir.
  7. Bir tek cilt temizleme yaptırarak sivilcelerim geçer mi? Sivilcelerde öncelik sivilcelerin nedenlerini araştırarak onları tedavi etmektir sonrasında sivilceler tamamen geçtikten sonra cildin onarılması açısından cilt temizleme yaptırılabilir.
  8. Sivilce izlerim ne kadar sürede geçer? hepsi geçer mi? Sivilcelerin derinliklerine göre süre ve tedavinin başarı şansı değişiyor, yüzeysel ve orta sivilce izleri tamamı ile geçerken, derin sivilce izleri da oldukça yüzeyselleşiyor.
  9. Tedavi süresince sosyal hayatım etkilenecek mi? Tedavi süresince sosyal hayatınız hiçbir şekilde etkilenmez, kolaylıkla işe gidebilirsiniz.
Fiyat Alın