PRP Nedir?

Platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulamasına PRP (platelet rich plasma) denir. Bu yöntemde kişiden alınan az miktardaki kan, özel bir tüp içine konulup santrifüj ediliyor ve elde edilen platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma, kişiye geri uygulanıyor.

Plateletler Ne İşe Yarar?

Plateletler veya trombositler, vücudumuzda hasarlı dokuları onaran ve büyüme faktörlerini yapısında barındıran kan elemanlarıdır. PRP uygulamasında hasarlı dokuya kan dolaşımıyla taşınabilecek olandan çok daha fazla platelet veriliyor. Bu amaçla diş implantlarında, ortopedik girişimlerde ve iyileşmeyen yara tedavilerinde başarıyla kullanılıyor.

PRP Uygulaması Hangi Amaçla Yapılıyor?

Deri yaşlanması hem dış hem de iç faktörlerin etkisiyle oluşan bir süreçtir. Bu süreçte derimiz bazı fiziksel özelliklerini kaybetmektedir. Derimizi gençleştirmeye yönelik girişimlerin birçoğunda (kimyasal soyma, lazer gibi) deride önce hasar yaratılıyor. Sonrasında yara iyileşmesinde olduğu gibi derinin iyileşme süreci destekleniyor.

PRP Hangi Alanlarda Kullanılıyor?

  • Kırışıklıkları azaltmak
  • Deriye esneklik ve parlaklık kazandırmak
  • Lazer, peeling, roller uygulamaları sonrası derinin hızla yapılanmasını sağlamak
  • Sivilce, ameliyat, çatlak gibi her türlü yara izini azaltmak
  • Saç dökülmesini durdurmak

Hangi Bölgelere Uygulanıyor?

Genellikle yüz ve saçlı deriye uygulanan PRP boyun, dekolte bölgesi, eller ve diğer vücut bölgelerine de uygulanabiliyor.

Nasıl Uygulanıyor?

Öncelikle uygulamanın yapılacağı kişiden kan alınıyor, steril ortamda santrifüj edilip plateletten zengin plazma elde ediliyor. Bu plazma, enjeksiyon yoluyla deri içine veriliyor veya lazer, roller uygulamaları sonrası kağıt bir maskeyle cildin emmesi sağlanıyor. Ayrıca derin kırışıklıkları gidermek amacıyla dolgu olarak da kullanılabiliyor.

Avantajları Neler? Yan Etkisi Var mı?

PRP uygulamasında en büyük avantaj, kişinin kendi kanından ayrıştırılan plateletlerin kullanılması ve bu işlemlerin steril şartlarda yapılmasıdır. Enfeksiyon ve alerji riskinin yok denecek kadar az olması nedeniyle son derece güvenilir bir yöntemdir. PRP’nin bugüne kadar bilinen bir yan etkisi yoktur ve platelet sayısı yetersiz hastalara ve kanser hastalarına uygulanmamaktadır.

Kaç Seans Sürüyor?

PRP işlemi 2-3 hafta arayla 3-4 seans uygulanıyor. İlk uygulama sonrası ciltte sağlıklı bir parlaklık ve ışıltı gözleniyor, ancak tam etki yinelenen uygulamalarla elde ediliyor.

Fiyat Alın